Suomi Finland
info@fllsuomi.org

Joukkueille

FLL — tiedettä ja tekniikkaa

Toiminta FLL:ssä

FLL on monipuolista, eli siitä löytyy tekemistä tieteen ja tutkimuksen puolelta, robotiikan puolelta, rakentamisesta, kehittämisestä, koodauksesta tai teatterin teosta, tanssimuuvien keksimisestä tai askartelussa.

Kaikkea toimintaa ohjaa ydinarvot, eli pääasiassa hauskanpito ja toisista välittäminen sekä toisten arvostaminen.

Joukkue tarvitsee LEGO MINDSTORMS EV3 -robotin, 2—10 jäsentä, aikuisen ohjaajan, pelialustan (voi olla yhteinen usean joukkueen kesken) ja iloista mieltä.

Perustetaan joukkue

Useimmat joukkueet tulevat koulusta, mutta joukkue voi olla esimerkiksi partiojoukkue, kaveriporukka tai vaikka firmajoukkue (henkilöstön lapsista).

Joukkueen perustaminen on helppoa: Kerätkää porukka ja pyytäkää aikuista valmentajaksi. Aikuinen voi olla jonkun äiti tai isä, tai opettaja tai vaikkapa partio-ohjaaja. Pyytäkää opettajaa ilmoittamaan meille, vaikka tämän sivuston kautta hieman alempaa, ja homma alkaa etenemään.

Lisäksi tarvitsette FLL-kentän ja kauden ohjeet. Kentän voi tilata suoraan Tevellasta.

Turnaukset

Turnaukset, tai kisailut ovat aivojen iloittelua, kilvoittelua ja pitkän kauden loppuhuipentuma.

Näkyvin osa on robottipelierät, joita otetaan 3×2,5 minuuttia. Sen lisäksi tuomaristo tutustuu ydinarvojen toteumiseen, robotin suunnitteluun ja tiedeprojektiin. Tiedeprojektin muoto on vapaa, se voi olla vaikka näytelmä tai laulu. Lisäksi kisoissa tulee olla hauskaa.

Turnauksien parhaille on luvassa jatkopaikkoja.

Ilmoittautuminen

Pyytäkää ohjaajaa ilmoittatamman joukkue kaudelle ja turnauksiin.