Suomi Finland
info@fllsuomi.org

Rotikan tykypäivät — RobotUprising Hackathon

FLL — tiedettä ja tekniikkaa

Rotikan tykypäivät — RobotUprising Hackathon

Iloa ja lystiä pitää olla. Lasten ja opettajien parissa riittää vauhtia ja menoa, mutta omaa osaamista pitää ylläpitää. Robotiikka- ja tiedekasvatus ry:n porukka on vuosittain saanut mahdollisuuden osallistua tarinalliseen hackathoniin; Robot Uprisingiin. Dvergar CO on aiempin vuosina tehnyt jäynää ja ollut aikeissa valloittaa koko maailman, mutta häckääjät (ja ankat) ovat pärjänneet.

Ensimmäisenä vuonna kävimme kisaamassa, mutta seuraavaksi päräytimme teltan keskelle tilaa ja jaoimme tietoa — ydinarvoja kunnioittaen. Tieto on luotu vapaaksi.

On erikoinen tunnelma olla suljettuna 48 tuntia keinovaloon ja mustilla jätesäkeillä peitettyyn tilaan ja etsiä sekä ratkoa robottikoodaajien ihmeellisiä ongelmia. Toistaiseksi kaikki ongelmat ovat ratkenneet.

Robottialustana on ollut LEGOn EV3 (koska se nyt sattuu olemaan hyvä), ja koodauskielenä Python. No probleemos. Tänä vuonna tapahtumaan on tulossa lähes 200 opiskelijaa tekemään tiimityötä ja ratkomaan ongelmia.

Mahtavaa!

-Markku.

PS. Kuvat ovat kadonneet koneeltani. Ei löytynyt mistään edes meidän ankkavideota. Kvaak, kvaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *