Suomi Finland
info@fllsuomi.org

Robotex, Porissakin?

FLL — tiedettä ja tekniikkaa

Robotex, Porissakin?

Robotex taitaa olla Euroopan suurin robotiikkatapahtuma, ja Robotex International on planeettamme suurin robotiikkafestivaali. Tallinnasta lähtöisen tapahtuman voittokulku on samaa luokkaa kuin suomalaisen Slushin!

Lähdetään pitämään hauskaa ja samalla valloitetaan koko maailma.

Festivaalien, messujen ja luentojen lisäksi Robotex:ssa kisataan roboteilla. Kuva on LEGO-viivanseurannan harjoittelukentältä.

Eipä ihme, että sekä Slushin että Robotex Finlandin takaa löytyy sama nimi, Peter Vesterbacka.

Italiasta ylivoimaa

Olemme olleet Robotexissa aktiivisesti mukana jo vuosia kisaamassa sekä LEGO-sumossa että LEGO-viivanseurannassa. Tapahtuman tunnelma on ollut aika erikoinen — ei ihan samanlainen kuin FIRST LEGO League, ei tietenkään, vaan omanlainen. FLL-toiminnan ohessa viivanseuranta- tai sumorobotin rakentaminen on aina jäänyt vähän toispuoleiseksi (selitä nyt, Markku), eikä pokaaleja ole vielä tullut.

3 kg:n sumossa, missä siis rakennetaan LEGOista sumorobotti, jonka massa on maksimissaan 3 kg, pääsimme melkein palkintopalleille. Nuorisojoukkueemme voitti monta yliopistojoukkuettakin.

3 kg:n LEGO-sumo on isojen miesten (ja robottien toimintaa).

Tavan sumossa (max koko 15cm × 15cm ja max massa 1 kg) Italian ItLUG on ollut lyömätön. Heillä on mahtavaa toimintaa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen taas morjestamaan heitä.

LEGOjen lisäksi Robotexissa kisaillaan muiden alustojen roboteilla. 3 kg:n vapaa sumo on rajua, kuten nano-sumokin! Koripallo on huvittavaa katseltavaa, mutta dronerobotit olivat vähän tylsiä, vaikka yksi robottidrooni tuli suojaverkon yli katsomoon saakka.

Tallinnan Robotex järjestetään siis vuoden pimeimpään aikaan, Suomen itsenäisyyspäivän tienoilla marras—joulukuun vaihteessa.

Suomessa syksyllä 2019?

FLL Suomi ja Innokas sekä muutama muu toimija ovat järjestäneet robotiikkakisoja Suomessa, ja vihdoin saamme toivottavasti nähdä myös Robotexia Suomen Porissa.

Toivottavasti pian saamme lisää tietoa, Porin sivuilta, Satakunnan viikko, yle, Prizztech,

Onnea Robotexille.

-Markku, lumaatikko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *