Suomi Finland
info@fllsuomi.org

MacOs Catalina ja ev3-koodaus

FLL — tiedettä ja tekniikkaa

MacOs Catalina ja ev3-koodaus

Ei hyvältä näytä.

Kuva Wikipediasta.

LEGO MINDSTORMSin ohjelmisto on hyvä, mutta Windows-konetta en ole omistanut ja Ubuntuun sitä ei saa. Siispä piti hommata kannettava pikkumäkki, joskus aikoinaan. Hyvin on toiminut, kunhan kiintolevyn johdon silloin tällöin vaihtaa.

Mutta, kauan ei enää toimi.

EV3 Lab -ohjelmisto ei enää toimi uuden Catalina-käyttöjärjestelmän kanssa, väittää LEGO Educationin tiimi. Joudumme käyttämään Scratch-pohjaista koodauskieltä (jahka se julkaistaan — perustuu SPIKE-äppiin), tai sitten suosilla siirrytään ev3dev-käyttäjiksi. FLL:ssä kaikki koodauskielet on sallittuja.

Jos siis haluat vielä käyttää Applen tietokoneita tällä kaudella, älä päivitä käyttöjärjestelmääsi vielä!

Jos olet jo päivittänyt, ota yhteyttä.

Siirrytään siis suosiolla Pythoniin!

-Markku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *