Suomi Finland
info@fllsuomi.org

Kisakauden 1920 kuulumisia

FLL — tiedettä ja tekniikkaa

Kisakauden 1920 kuulumisia

FLL-kausi Suomessakin on jo niin kovassa menossa, etten ole tänne ehtinyt kirjoittamaan. Nyt muutamasta kisasta pikaista kuulumista, ja lisää tietoa tulee tännekin, kunhan saan sitä.

Muokattu 13.2.2020

SYK

Melkein 30 joukkuetta kisaili ja nosti tunnelman kattoon Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla.

Jyväskylä

Ensimmäistä kertaa Jyväskylässä järjestetyissä kisassa joukkueita oli pitkälle toistakymmentä, ja FLL-festivaalit menivät vauhdikkaasti, mutta iloisesti.

Turku

Turussa jo kolmatta kertaa, ja Tuorlan tiiviillä tähtitornin mäellä on aina ollut kansainvälinen tunnelma. Aamu aloitettiin tiedeprojektin esittelyllä ja robottien analysoinnilla mustien aukkojen ja tähtisumujen keskellä.

Muutama kameran kennolle jäänyt tiedeprojektin kuva. Kaikkien työt ovat hyviä ja mielenkiintoisia.
Pelastus harjoittelusessiossa. Silta on aika vaikea.
Arvovaltainen tuomaristo pohtimassa yhteistä linjaa.

Robotit ja yhteistyö on kaiken keskiössä.

Jatkoon pääsivät

  • Citymakkarat
  • Team Palikka ei lähde mukaan
  • joten varasijalta pääsee Team SOUP

Orimattila

Tietoja odotellaan.

Pori

FIRST LEGO League -sarjan Satakunnan aluekarsinnoista jatkoon Suomenmestaruuspokaalista tavoittelemaan pääsivät joukkueet Ruosniemestä, Kokemäeltä, Kaasmarkusta ja Siikaisista. Väinölän koulussa keskiviikkona järjestettyyn kisaan osallistui 88 lasta ja nuorta 11 opettajan johdolla. Paikalliskisan voitti Ruosniemen kolmihenkinen Batrobot-niminen joukkue, jonka valmentaja kantoi propellihattua koko kisan ajan.

FLL eli FIRST LEGO League on yhteisöllinen kisailu, jonka osa-alueisiin kuuluu tiedeprojektin tekeminen ja esittäminen, robotin suunnittelu, rakentaminen ja ohjelmointi sekä yhteistyö oman joukkueen ja muiden kesken. Kisoissa kaikkien kannustaessa toisiaan tunnelma on katossa.

Arvomme yksi on yhteishenki, kukaan ei ole toisen renki. Aina me teemme yhteistyötä, onnistumme hyvin sen myötä”, räppää Kokemäen yhteiskoulun Team Ruubertti 2.0.

Tiedeprojektina tänä vuonna FLL:ssä oli parantaa lähiympäristön tilaa. Nuoret suunnittelivat uusia ratkaisuja ja tekivät ehdotuksia vanhoihin tapaamispaikkoihin ja nuorisotiloihin. He myös esittivät mm. miten parannetaan maaseudun tulevaisuutta, kirjastoja tai rakennetaan esteettömiä leikkipuistoja. Robottipelissä lasten koodaaman robotin tehtävänä oli mm. villin luonnon suojelu, esteettömän keinun keinuttaminen sekä talon rakentaminen.

Runsaasti riittää meillä taitoja, ilo ja riemu on tunteita aitoja.” (Team Ruubertti 2.0)

Satakunnassa on jo perinteet FLL-kisailuun. Suomen mestaruuskilpailut on järjestetty alueella kaksi kertaa. Robottirannikon panostus ja innostus nuorten osaamiseen ja oppimiseen on ihailtavaa.

Batrobot harjoittelemassa.
Telaketjurobotti nousemassa sillalle.
Onko se sillalla?
Tuomari valmistautuu kisaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *